Om mig

Professionell make up-artist & utbildad hårstylist

Wow- vad kul att du vill veta mer om mig!

Självklart vill jag vet mer om dig med. Men om vi ska börja med mig så är mitt namn (egentligen) Elin Mårtensson och Hang är mitt mellannamn som jag använder i sociala medier så som Facebook och Instagram. Hang kommer från mitt vietnamesiska namn och betyder “månflicka” efter en vietnamesisk sägen.

Herregud, nu när jag tänker efter så har jag arbetat med hår och smink sedan 2009, alltså i över 11 år, det är galet vad tiden går! Ända sedan barnsben så drömde jag om att få bli frisör och när jag var 18 år så blev drömmen till verklighet. Jag gick då ut med min studentexamen och gesällbrev som frisör från Hantverksprogrammet, Polhemsskolan i Lund. Direkt efter gymnasiet så startade jag upp min egna verksamhet och hyrde stol på en frisörsalong i Lund. 2012 tog jag mitt certifikat till att bli professionell makeup artist på Makeupstudion i Malmö. Efter 6 år så lämnade jag lilla Lund till Göteborg och här har jag nu bott i över 5 år och arbetat som frilansande hår- och makeup artist. Det blev även en vända på 1 år i Stockholm där emellan också.

Under min tid som frilansande makeup artist så har jag bla annat tagit uppdrag genom min dåvarande modellagentur, Avenuemodeller.se och tog uppdrag inom mode- och reklamjobb för bland annat Jotex, Saddler.com, och Junkyard.com.

I dagsläget är jag belägen i Göteborg men mitt frilansande sträcker sig även ner till hela Skåne eftersom jag har min familj bosatt där nere. Men nu mera tar jag mestadels uppdrag inom bröllop eftersom det är på helgerna, främst lördagar  (kan ju såklart ändra sig nu med tanke på Corona). Och sedan har jag, som jag brukar säga “ett kontorsjobb fr 8-17 på vardagarna” och därav att det faller sig naturligt att jag har börjat köra bröllopsfix på helgerna. Vilket jag verkligen älskar och brinner för, och det har resulterat att jag har gjort över 150 bröllop vid detta laget!

Det var kort och gott om mig och min karriär som frilansande hår- och makeup artist. Nu vill jag veta mer om dig som sagt! Jag hoppas ju verkligen att vi ses och hörs IRL :). Men om du under några omständigheter känner dig det minsta sjuk så får vi hålla tillgodo på att ses och tills dess så får du jättegärna kika in på mina sociala medier där du kan se mina senaste kreationer.

Bästa Hälsningar, Elin Hang Mårtensson
Sociala Medier ‘Elinhang’

CV_bild2