Om mig

Professionell make up-artist & utbildad hårstylist

Hej- vad kul att ni hittade till Elinhang.com !

Mitt namn är Elin Mårtensson och Hang är mitt mellannamn som jag använder i sociala medier så som Facebook Instagram. Hang kommer från mitt vietnamesiska namn och betyder ‘månflicka’ efter en vitnamesisk sägen.

Ända sedan barnsben så drömde jag om att få bli frisör och när jag var 18 år så blev drömmen till verklighet. Jag gick då ut med min studentexamen och gesällbrev som frisör från Hantverksprogrammet, Polhemsskolan i Lund.
Direkt efter gymnasiet så startade jag upp min egna verksamhet och hyrde stol på Grand Salong där magi skapades och många fina minnen. Mitt mål var att bli Lunds bästa frisör med en full kundkrets och det måste jag själv säga att jag lyckades med.

Erfarenhet
För att bygga på mina kunskaper vidareutvecklade jag min kompetens till att bli makeup artist.
Jag tog 2012 certifikatet som professionell makeup artist på Makeupstudion i Malmö.
Jag insåg snabbt att det fanns en stor efterfrågan gällande frilans av bröllopsfix. Med mina 6 års erfarenhet inom bröllopsbranschen så har jag idag stylat hår och smink till över 80 brudar från olika etniciteter och bakgrunder.

Jag har även fått vara ansvarig för all makeup till en bröllopsmässa i Malmö och har även rest runt en hel del genom Sveriges vackra landskap med mitt frilansande och fått träffa underbara människor. Jag har även varit skriven på en modellagentur Avenuemodeller.se som deras makeup- och hårstylist.

Jag gör allt ifrån reklam, mode och bröllopsjobb. Jag har fått äran att jobba med större företag så som Junkyard.com, Saddler.com, Chef.se och Jotex.se där jag både jobbat under modefotograferingar och reklamfilminspelningar.
I dagsläget är jag belägen i Göteborg som frilansande hårstylist och makeup artist. Men mitt frilansande sträcker sig även till Stockholm och ner till hela Skåne i mån av tid och vid förfrågan.

Hör gärna av Dig om Du är intresserad av att veta mer!

Bästa Hälsningar, Elin Hang Mårtensson
Sociala Medier ‘Elinhang’

Elin Hang Mårtensson