Om mig

Professionell make up-artist & utbildad hårstylist

Hej- vad kul att ni hittade till Elinhang.com !

Mitt namn är Elin Mårtensson och Hang är mitt mellannamn som jag använder i sociala medier så som Facebook och Instagram. Han betyder månflicka och det ägs att det bodde en flicka på månen enligt en vietnamesisk sägen.

Ända sedan barnsben så drömde jag om att få bli frisör och när jag var 18 år så blev drömmen till verklighet. Jag gick då ut med min studentexamen och gesällbrev som frisör från Hantverksprogrammet, Polhemsskolan i Lund.
Direkt efter gymnasiet så startade jag upp min egna verksamhet och hyrde stol på Grand Salong.
Där skapades magi och många fina minnen. Mitt mål var att bli Lund bästa frisör med en full kundkrets och det måste jag själv säga att jag lyckades med.

Erfarenhet
För att bygga på mina kunskaper vidareutvecklade jag min kompetens till att bli makeup artist.
Jag blev 2012 certifierad makeup artist från Makeupstudion i Malmö.
Jag insåg att det fanns en stor marknad och efterfrågan inom bröllop och frilansande. Idag har jag stylat över 70 brudar från olika etniciteter och bakgrunder.

Jag har även fått vara ansvarig för all makeup till en bröllopsmässa i Malmö och har även rest runt en hel del genom Sveriges vackra landskap med mitt frilansande och träffa underbara människor, både i bröllopsbranschen och privatpersoner. Jag har även varit skriven på en modellagentur Avenuemodeller.se som deras make up- och hårstylist.

Jag gör allt ifrån workshops, scen- och teatersminkning, reklam, mode och bröllopsjobb.
I dagsläget är jag belägen i Göteborg som frilansande hårstylist och makeup artist. Men mitt frilansande sträcker sig även till Stockholm och ner till Malmö i mån av tid och vid förfrågan.
Jag har fått äran att jobba med större företag så som Junkyard.com, Saddler.com, Chef.se och Jotex.se där jag både jobbat under modefotograferingar och reklamfilminspelningar.

Hör gärna av Dig om Du är intresserad av att veta mer…

Vad kan jag hjälpa dig med 🙂 ?

Bästa Hälsningar, Elin Hang Mårtensson

 

Elin Hang Mårtensson