Om mig

Professionell make up-artist & utbildad hårstylist

Hej fina besökare- vad kul att ni hittade hit!

Något ni inte kanske visst om mig är att jag egentligen heter Elin Mårtensson men heter Hang i mitt mellannamn. Hang kommer ifrån mitt vietnamesiska pass och det är mitt artistnamn som känns mer unikt och helt enkelt lättare att komma ihåg.

Ända sedan barnsben så drömde jag om att få bli frisör och när jag var 18 år så blev drömmen till verklighet. Jag gick då ut med min studentexamen och gesällbrev som frisör från Hantverksprogrammet, Polhemsskolan i Lund.
Direkt efter gymnasiet så startade jag upp min egna verksamhet och hyrde stol på den härliga salongen, Grand Salong.
Där skapades magi och många fina minnen. Mitt mål var att bli Lund bästa frisör med en full kundkrets och det måste jag själv säga att jag lyckades med.

För att bygga på mina kunskaper vidareutvecklade jag min kompetens till att bli make-up artist. Jag blev 2012 certifierad sminkös och fransstylist från Makeupstudion i Malmö.
Jag insåg att det fanns en stor marknad och efterfrågan inom bröllop och frilansande. Idag har jag stylat över 70 brudar från olika etniciteter och bakgrunder.

Jag har även fått vara ansvarig för all makeup till en bröllopsmässa i Malmö och rest runt en hel del genom Sveriges vackra landskap med mitt frilansande och träffa underbara människor, både i bröllopsbranschen och privatpersoner.

Just nu är jag bosatt på två ställen, delvis i Stockholm men även i Göteborg. I dagsläget är jag även skriven via en modellagenturen, Avenuemodeller som deras hår/make-up stylist och har fått en hel del jobb från dem. Bland annat på Saddler, Chef.se, Junkyard och Jotex.

Hör gärna av dig om du vill bolla dina idéer och tankar inom event, plåtningar, koncept, styling, hår och smink.

Jag är idel öra!

Bästa Hälsningar, Elin Hang Mårtensson

 

Elin Hang Mårtensson